Liefde is leven, leven is liefde
Random header image... Refresh for more!

8-2

Dag lieve Anne,

Precies 6 jaar geleden, ben je in onze armen heen gegaan. De tijd vliegt inderdaad. In die 6 jaar zijn we van de intensiteit van het leven tussen leven en dood afgedaald naar het aardse dagelijkse bestaan. We doen weer de dingen die er soms niet toe doen. We gaan weer op in de maalstroom van het leven.
En toch, heb ik ervan geleerd. Dat dit dagelijks leven meer diepgang heeft gekregen dan ooit. Omdat ik echt weet waar het leven nu daadwerkelijk om draait. Omdat ik weet wat echt belangrijk is en wat de moeite juist niet waard is om aandacht aan te geven. Ik weet door jou meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Die kleine dingen, niet de grootste dingen, maken het leven zo groots.
Het is vandaag de dag dat je 6 jaar geleden naar een andere dimensie zweefde. Hoe vier je dat? Ik geloof erin dat elke dag een bijzonder dag is, elke dag is er een om te vieren. En ik sta ook elke dag stil bij jou heengaan op die wolk van liefde. In die zin vier ik het niet speciaal. Maar dan toch, is het ook weer niet een gewone dag. De geschiedenis speelt met je hoofd en je hart, en schreeuwt het bijna uit om hier bij stil te staan. Het klopt op de deur van je hart, het zet de kraan open van je tranen van verdriet. Het is de energie van die dag, die periode die in alle hevigheid voelbaar is.

En om daar uiting aan te geven lieve Anne, branden we die dag altijd speciaal een kaarsje in Meersel Dreef. Het is zowaar een traditie geworden. Van de tijd dat we daar met ons allen kaarsjes aanstaken, voor anderen. Toen op een geven moment meer voor onszelf en in het bijzonder voor jou. En vandaag steken we er weer kaarsjes aan, helemaal voor jou. En ik denk dat dat velen met ons doen. Als dank dat jij in ons leven bent gekomen. En de liefde en inspiratie die jij ons in je korte leventje hier hebt geschonken. En nog steeds onverminderd doet lieve Anne.
We houden van je……
XxX

Share

1 comment

1 Bernadette { 02.08.17 at 11:55 }

Het (vlugge)leven gaat door, ja het is niet anders….Toch zijn er nog steeds ‘momenten’ aan Anne* waar wij even extra aandacht aan schenken…”n kaartje, moment van stilte, ’n ‘lichtje branden’ of nu, ’n berichtje op de site. Want ook na zoveel jaar is Anne* in ons hart.
xx
Bernadette

Leave a Comment