Liefde is leven, leven is liefde
Random header image... Refresh for more!

5 Jaar geleden

Lieve Anne,
Het is as vrijdagochtend 5 jaar geleden op 8 februari dat je ons verliet. Dat was toen ook op een vrijdagochtend. Liggend in mijn armen en omringd door mama en je broertje blies je je laatste levensadem uit. Het meest liefdevolle en meest pijnlijke moment tegelijkertijd. Op de grens van leven en dood is de intensiteit van het moment ongekend en onvergetelijk. De liefde voelt onmetelijk en de pijn is onbegrensd.

En nu 5 jaar later.., ik kan niets anders zeggen dat ik hunker naar je. Naar je stem, je lach, je geur, je humor je wijsheid en je kind zijn. Je woont in mijn hart lief, maar mijn hart bloedt. Ik voel jouw onvoorwaardelijke liefde maar mijn lichaam huilt.

Ik moet leren te leven zonder je. En dat is een pijnlijk proces van vallen en opstaan. Net zoals een kind leert lopen, moet ik leren los te laten.
5 jaar verder denk ik dat ik weer kan lopen. Dat ik mijn leven leef, juist dankzij jouw inspiratie. Want hoewel je niet meer in de vorm aanwezig bent die wij kennen, is het jouw ziel, jouw bezieling, jouw kracht en jouw inspiratie die mij weer heeft doen leven. Wellicht als nooit tevoren. Ja, Dood en leven gaan hand in hand. De dood daagt het het leven uit. Alsof jij mij uitdaagt het leven te leven op een intense en passievolle en liefdevolle manier. Lieve Anne, ik doe mijn best.

Weet je, lieve Anne, soms voel ik een rugwind op mijn reis door het leven.. en dan laaf ik me aan de troostende gedachte dat jij daar een handje in hebt.. je bent voor mijn gevoel nooit weg.. je bent er nog steeds voor mij en voor Daan en Mariette.. als een engel, ja een beschermengel.

Lieve Anne.. we missen je ontzettend, maar we zijn ook ontzettend dankbaar dat we nog steeds je ouders en je broer je zijn. Voor altijd.. En de liefde die we voor je voelen overschrijft iedere grens.. ook die van leven en dood. Dus vanaf hier sturen we alle liefde naar je toe lieve Anne, naar het land van beter zijn. En met ons zullen dat er velen zijn die dat ook naar je doen..
Want je bent niet alleen voor ons zo inspirerend, maar getuige de vele bezoekers en kijkers, ben je dat voor heel veel meer mensen.
Wij willen al die mensen bedanken voor de liefde en de warmte die ze jou en ons hebben gegeven de afgelopen jaren. Het heeft ons kracht, warmte en troost gegeven en doet dat nog steeds.

De parels van liefde biggelen over mijn wangen lief,
Ik denk aan je,
Tot ooit lief,
We love you.. XxX

Share

1 comment

1 Colina { 02.06.13 at 11:48 }

Heel veel sterkte toegewenst voor jullie allemaal…

Leave a Comment