Liefde is leven, leven is liefde
Random header image... Refresh for more!

Category — Button actie

Anique is “Brabander van het JAAR” met de Buttonactie

Lieve Mensen,

Anique Koolen is vanavond uitgekozen tot “Brabander van het JAAR”. Ze kreeg de prijs uit handen van commissaris der konigin H.M Weggen. Dit door de geweldige button actie “Anne woont in mijn hart” (Zie ook tags voor de berichten hierover) De actie, waar we met weemoed aan terug denken was een groot succes en leverde Anne maar ook de kinderen van het LUMC in totaal zes spelcomputers op en vele spellen. Maar voor Anne en ons was het ook een heerlijke warme rugwind in een moeilijke tijd. Zoveel mensen die Anne steunde door heel Nederland. Dat is onvergetelijk.

Gefeliciteerd Anique met deze verdiende prijs. We weten zeker dat Anne heel erg trots is op je. Klik hier voor de link naar omroep brabant.

Share

december 27, 2008   3 Comments

Anne als engel: We wensen iedereen een fijne kerst

Lieve Mensen,

Van de week waren de Opa en Oma van Anne en Daan hun boekenkast aan het opruimen.  Viel er uit een boek zomaar deze foto. Gemaakt ergens toen ze 6 jaar was. We kenden deze foto niet, maar het is wel weer typisch Anne. Bezig met kerst en dol op verkleden. Hier te zien als engeltje. Wat ze ook was en nu nog steeds is natuurlijk.

Wij wensen iedereen een hele fijne kerst toe.

Het stemmen voor Anique kan niet meer. Volgende week zaterdag de 27ste wordt op de TV de uitslag van “Brabander van het Jaar” bekend gemaakt. We hopen natuurlijk dat Anique gaat winnen.

Share

december 20, 2008   2 Comments

Anique v/d buttonactie “Brabander van de maand”

Lieve mensen,

Vorig jaar rond deze tijd liep iedereen met buttons op met de tekst “Anne, woont in mijn hart”

De zgn “Button actie” was een groot succes. Half Breda liep met zo’n button rond en niet vergeten heel veel mensen in de rest van het land. De Actie leverde een 5 Nintendo Wii’s  op (met heel veel bijbehorende spellen) voor de kinderen achter de glazen wand in het LUMC. Anne heeft die samen met Anique op 24 december 2007 gegeven aan het LUMC (zie verder op deze site bij tag: button actie) [Read more →]

Share

december 15, 2008   2 Comments

Wii’s in het LUMC

Lieve mensen,

Gisteren kregen we een mooie brief van het LUMC over Anne en de Wii’s. Het is fijn om te weten dat de opbrengst van de buttonactie, waar jullie allemaal zo hard voor hebben gewerkt, zo goed wordt gewaardeerd door het LUMC maar vooral ook door de kinderen daar. De brief en de foto staan hieronder afgebeeld. De brief is geanonimiseerd door ons.

Beste Fred,

Heel erg gefeliciteerd met jullie 12.5 jarig huwelijk en wat goed dat jullie de energie kunnen vinden om de dingen die gevierd moeten worden, natuurlijk met een mengeling van gevoelens, ook daadwerkelijk te kunnen vieren. [Read more →]

Share

juni 6, 2008   4 Comments

Buttonfoto’s

Lieve mensen, het heeft even geduurd maar hier zijn wat meer foto’s van de hartverwarmende buttonactie “je woont in mijn hart”. De betrokkenheid, de liefde en het aanstekelijke enthousiasme straalde ervan af. Het gaf ons een bijzonder warm gevoel. Alles is energie, en de energie van al die mensen die aan Anne dachten en nu nog steeds is voelbaar in al onze harten.

[Read more →]

Share

mei 19, 2008   3 Comments

Opbrengst Button ActieLieve mensen,
Anne heeft vandaag samen met Anique en Annemarie de opbrengst van de actie gegeven aan het LUMC. (zie foto’s) Zuster Helen en Jacqueline en haar arts Wouter Kollen namen de Wii’s in ontvangst. Ze waren er erg blij mee en weten zeker dat dit ideaal is voor de kinderen aldaar.

5 Wii’s met ieder vier controllers, opladers,nunchucks, accessoires en natuurlijk heel veel spellen voor alle leeftijden was de opbrengst! Nu kunnen de boxen en de dagbehandeling genieten (en ondertussen toch gezond bewegen)van de spelletjes.

Anne wil iedereen ongelofelijk bedanken voor hun bijdrage en inzet. En deze actie was zo’n succes door de tomeloze onbaatzuchtige inzet van velen. Van Prinsenbeek tot Eindhoven, van Hilvarenbeek tot Amsterdam. Van Buurman tot Musicalster, van Koninklijk huis tot de kinderen van de diverse scholen. We kunnen niet iedereen persoonlijk bedanken, iedere bijdrage van klein tot groot is even mooi. Toch willen wij als ouders Annemarie bedanken. Hoe zij deze actie op touw heeft gezet, gecoordineerd, en uitgevoerd, in haar vrije tijd (werd op een gegeven moment een full-time baan) is bijzonderenswaardig. Dank je wel Annemarie.


Niet alles kon op de foto

Lieve Mensen, Anne is ook niet vergeten, waar voor sommige gevers bang voor waren. Anne heeft ook een Wii gekregen met wat spellen en die mag ze nu houden. Maar ook de kleding voor bij Tarzan. tevens heeft ze een ‘dremel’ gekregen, gereedschap voor knutselaars, iets wat echt aan Anne besteed is en waar ze heel blij mee is. Tenslotte hebben we wat zakgeld gekregen voor een dagje Euro-disney.

Er zijn nog acties bezig en die opbrengst gaat naar stichting KIKA (kinderen kankervrij)

Wij wensen alle lezers en andere meelevende mensen hele fijne kerstdagen toe. Jullie steun is voor Anne en voor ons het mooiste kado wat gegeven kan worden.


En nu maak ik graag plaats voor een berichtje van Annemarie


Annemarie legt uit hoe het werkt.
Anique, Wouter, Anne, Helen en Jacqueline luisteren aandachtig

Toen Anique en ik met dit ‘geintje’ begonnen hadden we niet kunnen bedenken dat het zo’n impact zou hebben! Overal kom je de buttons tegen, op tassen, jassen, hoofden (?!?) buiken, billen (werkelijk!, ik heb het op beeld!) Maar ook gewoon op straat, in de supermarkt, op de fiets, de directeuren van verschillende scholen zag ik er mee!
Echt hartverwarmend hoe jullie reacties waren.
Dat ik de kar kon trekken was alleen maar omdat ik me enorm gesteund door iedereen voelde.

Lieve woorden, prachtige mailtjes (ook hilarisch hoor, ik heb wat af gelachen, o.k, en wat afgejankt, ik beken) Misschien was dit even een fulltime baan, maar ik heb hier ongelofelijk van geleerd en vooral zoveel bijzonders ervaren; In ieder geval alleen al om vertrouwen in de goedheid van de mens te hebben.

Wat een onvoorstelbaar warme mensen hebben Fred, Mariëtte, Daan en Anne om zich heen. En wat zijn er daarbuiten dan ook nog een hele hoop mensen die iets voor iemand anders over hebben, mensen die Anne niet kennen, maar wiens verhaal hen raakt, én willen handelen!


Toen we daar vandaag zaten, Anne zo blij met de wii’s (waarop een sticker zit met: Geschonken aan het LUMC door Anne) en de verpleegster en de arts zo onder de indruk waren door het werkelijk complete pakket was ik jullie allemaal zo dankbaar!

Als je namen gaat noemen loop je altijd het risico dat je mensen gaat vergeten, we hebben natuurlijk al veel mensen genoemd, maar toch nog even;

 • Jolanda van de Wildschut, wat een steun, op elk gebied!
 • John en Angelique van de NHTV en de Politie, Onvoorstelbaar wat jullie hebben bereikt en wat een leuke en bijzondere foto’s (en wat zou iedereen die graag eens zien,..)
 • De Fontys hogescholen met Jos en Natascha, zo warm, creatief, origineel en functioneel.
 • Studenten die met hun kleine bedrijfjes buttons moesten verkopen en zo de hele actie nog een enorme ‘boost’ hebben gegeven. Zij streden om de felbegeerde ‘Anne van Hoek’ award!
 • Het Michaël voor de ruimte, warmte, begrip en de enorme button inkoop en de onvoorstelbaar lieve leerlingen van werkelijk alle klassen die altijd naar Anne vragen en met haar begaan zijn.
 • Avans hogescholen, Lieve Corine,…
 • Everien, ondanks jullie eigen problemen,
 • Barbara en Jacintha, op de valreep een fantastische bijdrage. (volgende keer als jullie taart verkopen mij bellen, ben dol op taart!)
 • Sandra, en Sanne op de Klokkenbei enorm actief, Liselotte en andere leerlingen van het Michaël op de kerstmarkt nog zoveel bereikt!
 • Lianne van het Draakje, geweldig
 • Leonore van NoNonsens, fantastisch

Wendy, geen woorden voor, zo lief! Natuurlijk hebben we al gaandeweg veel mensen bedankt, en hoop ik dat iedereen zich gewaardeerd voelt, dit was een mega-project, niet gedragen door iemand alleen, maar door ons allemaal, samen, voor Anne, voor Daan, Fred en Mariëtte, en opeens ook voor de kinderen van het LUMC, en zelfs voor Kika Ongelofelijk bedankt (ik ga jullie missen!)

Mede namens Anique, Annemarie


Share

december 24, 2007   4 Comments

Ketting van kralen en foto van Jane

Vandaag zijn we in Leiden geweest, samen met Laura voor bloedplaatjes. Daarna is ze verder gegaan met knutselen met hout. Anne is bezig met het maken van een miniatuur keuken.
Vandaag kwam Daan thuis met een ellenlange ketting van kralen (4 meter lang!!!) voor Anne gemaakt door de hele school van Daan. Heel bijzonder. Anne vond het hartstikke mooi en leuk.
Gisteren heeft Anne lekker lang uitgeslapen en hebben we daarna de verjaardag van Mariette gevierd. Het was heel gezellig.
Maandag gaan we weer naar Leiden. Dan gaan we samen met Anique en Annemarie de Wii’s en bijbehorende spellen overhandigen. Daar hoor en zie je natuurlijk meer van via deze website.

Hier nog de beloofde foto (gemaakt door annemarie) van Tarzan, maar let vooral op Jane die met een button van Anne op speelt, echt geweldig van haar (Bente) (mag eigenlijk niet, maar ze deed het toch)

Share

december 21, 2007   1 Comment

"Me Anne, you Tarzan"

Me Anne, you Tarzan

Wat een onvergetelijke dag. De dag was begonnen in het LUMC voor bloedplaatjes en het optuigen van de kerstboom aldaar. Dat kan je wel aan Anne overlaten.

s’Middag is Anne naar opa en oma gegaan, waar ze heerlijk heeft gegeten.


Maar daarna Tarzan. Wat was dat een een echt bijzondere en onvergetelijke avond. We zijn Britt (musical ster) en Roel (ja inderdaad, beter bekend als de buurman GB in het gastenboek) heel dankbaar voor wat ze allemaal geregeld hebben voor Anne. Het was een groot succes. Anne heeft enorm genoten.

Anne mocht via de artiesteningang naar binnen, werd gekleed en geschminkt in de kleedkamers door Britt en Nathalie. Daarna werden we opgehaald en naar binnen geleid om de voorstelling te zien. De voorstelling is werkelijk heel mooi. Met het liedje van ‘Jij woont in mijn hart’ is het moeilijk onze ogen droog te houden.


In de pauze kregen we champagne in de directiekamer (de kamer van ene J. vd Ende). Daarna hebben we de tweede helft gekeken. Weer heel mooi, apen over en weer. Aan het eind van de voorstelling droeg Jane een button van Anne op haar kleding (foto volgt nog) Heel bijzonder hoor.

Daarna hebben we een ‘meet en greet’ gehad met Tarzan en Jane. (zie foto’s). en ze kreeg nog spontaan 2 kussen van Tarzan. Aan het eind van de avond zijn we nog in de artiestenruimte geweest om wat te drinken. Anne lag uiteindelijk 1.30 in bed. Moe maar maar heel gelukkig.

Nu zijn Laura en Rosemarijn op visite, en wordt er volop nagenoten.

Share

december 19, 2007   9 Comments

Bericht van Annemarie en Anique

Einddatum Buttonactie in zicht:

Anne is erg blij en enthousiast dat er zoveel buttons door iedereen gekocht en verkocht zijn!
Daarmee kan ze erg veel kinderen in het LUMC blij maken.
Anne en Anique willen graag alles wat we kunnen aanschaffen voor het LUMC zelf overhandigen.
We proberen dat nog voor kerst te realiseren.
Hebben de kinderen daar ook wat anders te doen met kerst!

Natuurlijk verliezen we het hoofddoel; nl. Anne leuke foto’s laten zien zodat ze heel zeker weet dat iedereen aan haar denkt, niet uit het oog.
Als kerstcadeau zouden we dan dan ook heel graag alle foto’s met buttons aan Anne willen overhandigen.
Mocht je er nog een hebben en nog niet gemailed hebben,..doe het nu en de foto wordt aan de collectie toegvoegd.
Jij mag er niet bij ontbreken!

Ook hopen we dat de opbrengsten van iedereen die buttons heeft verkocht uiterlijk 20 december binnen zijn, zodat we weten wat we kunnen spenderen aan het LUMC!

Ongelofelijk bedankt iedereen voor de inzet, het enthousiasme en de lieve woorden!
Bijzonder wat we met z’n allen voor elkaar krijgen.
Wat we precies kunnen aanschaffen wordt na 20 december bekend gemaakt.

Anique en Annemarie

Share

december 15, 2007   2 Comments

Weekend

Lieve mensen, wat een stroom aan warmte bereikt ons via allerlei wegen.
Haar vriendinnen en de leerlingen van haar school zijn ook zo betrokken met Anne, hartverwarmend. Die positieve energie is voor Anne en ons erg belangrijk. Anne zelf is ook vol met positiviteit en levenslust. En we geloven nog steeds in wonderen. Of zoals Anne vaak Lance Armstrong aanhaalt toen hij voor de 7de keer de tour de france won: ” I ‘am sorry for the people who don’t believe in miracles”.

Anne heeft de laatste dagen wat last van rugpijn. Komt doordat ze bij de beenmergpunctie ook een stukje bot hebbben meegenomen (voor de zekerheid).

Vrijdag zijn we naar Leiden geweest, voor bloedplaatjes. Dinsdag gaan we er weer naar toe.

Vandaag kreeg Anne bezoek van Aniek en Kyara. Ze hebben daar samen gewerkt aan de ‘Awards’ voor de beste studentcompany van ’n hogeschool. De studentcompany die het meest heeft opgehaald voor het goede doel krijgt deze award.

Samen hebben ze ook op de laptop gekeken naar het nieuwe promofilmpje van haar eigen school.

Nu is Laura op bezoek, en doen ze samen mee aan het groot kinderdictee en kijken ze Idols.

Share

december 15, 2007   3 Comments