Liefde is leven, leven is liefde
Random header image... Refresh for more!

Category — Gedichten

30 mei 2005 — 30 mei 2010

Vandaag 5 jaar geleden stortte onze wereld in…

Nooit is die meer hetzelfde…

We leven op de puinhopen van gemis…

We zijn veranderd, voor altijd…

Share

mei 30, 2010   2 Comments

30 januari

Hoi Liefje,
 
30 Januari….
 
Die dag staat in mijn geheugen gegrift.
Die blik in je ogen kunnen niet meer worden uitgewist,
 
Toen ik je moest vertellen dat je niet meer verder mocht leven,
Die blik die voor mij altijd zou duren, maar was meer heel even,
 
Je teleurstelling, je woede, je angst, je verdriet in een blik,
staren mijn aan, iedere minuut van de dag,  ieder ogenblik…
 
Toch scheen door je ogen al weer snel  je ongelofelijke positieve kracht,
Ja…zelfs op de allermoeilijkste momenten toonde jij  je pracht.
 
En dat neem ik mee, overal, ieder uur, iedere dag, iedere nacht,
Dank voor alles schatje,
 
Liefs, Papa
Share

januari 30, 2010   1 Comment

Message from New Zealand

Lieve Mensen,

We krijgen nog steeds veel mail via boekjevooranne@gmail.com   Soms zijn die berichten zo mooi en ontroerend dat we ze graag delen met jullie (na toestemming)  Dit bericht is van Brianna uit New Zealand. Zij organiseert daar een Leukaemia Awareness Day (LAD) Maar dit schreef ze voor een opdracht voor school:

Today at school we had to write about our heroes. I chose Anne  This is my story… [Read more →]

Share

maart 25, 2009   2 Comments

Roos, Suriname, Kidsweek en Jeugdjournaal

Lieve mensen,

De film Anne en Laura 4 ever raakt mensen in hun hart. Zo ook Roos, die de film afgelopen maandag in Breda had gezien en een gedicht naar me toe mailde. Ik zet dit bericht (met toestemming) op de site zodat jullie allemaal mee kunnen genieten. [Read more →]

Share

december 6, 2008   1 Comment

Het leven schilderen

Lieve Anne,

Jouw schilderij is klaar. En zoals ik gezegd heb tijdens mijn afscheidstoespraak: Het is een schilderij om bij stil te staan, zo ontzettend mooi, zo creatief en zo vol diepe mooie kleuren.

En lief schatje, de mensen staan ook stil bij je schilderij. Al die lieve berichtjes op de website zijn getuigenissen van dat je schilderij zo mooi is. En mensen kijken nog dagelijks naar je schilderij, en weet je, je inspireert ze tot een leven vol liefde.

Ook wij proberen ons schilderij weer verder te kleuren. En eerlijk, Anne, dat valt zonder jou niet mee. We missen ontzettend ’t zonnetje in huis, je grapjes en je optimisme,  je te kunnen knuffelen,  je te kunnen omhelzen, we missen je eigen ‘wijsheidjes’ en bovenal je onvoorwaardelijke liefde. [Read more →]

Share

september 3, 2008   3 Comments

Aandenkertjes

Lieve mensen,

Soms vinden mensen nog hele leuke dingen van onze Anne, aandenkertjes.
Zo vond Rosemarijn onderstaande briefje. Anne schreef dat toen Rosemarijn’s oma stierf. Het was geadresseerd aan de hele familie van Rosemarijn. De brief bevat weer een gedichtje, een “eigen-wijsheidje” van Anne.

De brief is geschreven een paar weken voordat Anne zelf getroffen werd door door haar ziekte. (Anne was dus net elf jaar)
We willen dit jullie natuurlijk niet onthouden. [Read more →]

Share

augustus 24, 2008   6 Comments

Anne en Daan

Lieve Mensen,

Anne had natuurlijk wel eens ruzie met haar broer Daan. Gezonde ruzie, zoals het hoort eigenlijk.
Laatst vond Daan in zijn kamer een briefje van onze Anne. Geschreven een flink aantal jaren terug gezien de schrijffoutjes die erin zaten. Maar een echte Anne brief, zouden wij zeggen.
Het is Anne’s manier om de ‘ruzie’ zo op te lossen. Creatief en vol met haar droge humor, maar vooral ontzettend lief. Dat is Anne, zelfs in ruzie, koos Anne voor de liefde. Zoals altijd en overal eigenlijk. [Read more →]

Share

juni 29, 2008   3 Comments

Gedichtje van Sanne (Nicht van Anne)

Lieve mensen,

Daan had vandaag de musical uitvoering met zijn klas. Het was een heel erg leuk en mooi stuk. Knap gedaan, klas van Juffie Margreet.

Site update: Het gedicht van Anne “Als zonnestralen in jouw ogen….” is op de voorpagina geplaatst  (rechterkolom) Omdat het zo mooi is vinden wij. Ook het mooie liedje dat gemaakt is voor Anne kunt u nu makkelijk via You tube bekijken (Rechterkolom boven)

Regelmatig bladeren we door de e-mail van Anne (boekjevooranne@gmail.com) Het geeft een fijn gevoel dat Anne bij zoveel mensen een voetstap heeft achtergelaten. Het geeft ons troost. Laatst kwamen we het volgende gedichtje tegen – ingestuurd 2 dagen na Anne’s heengaan – door haar nichtje Sanne.

Lieve Anne, lieve nicht,Jij bent een engeltje,

Dat vindt iedereen, dat is een feit. [Read more →]
Share

juni 20, 2008   No Comments

30 mei

30 mei
Het is vandaag drie jaar geleden dat alles anders werd…..voorgoed.
Drie jaar geleden verloor ‘de Vanzelfsprekendheid’ zijn bestaan…..
Niets is zeker, niets is eeuwig, behalve onze liefde voor Anne en Daan

Share

mei 30, 2008   No Comments

Als zonnestralen dansen in jouw ogen…..

Deze week is Oma Hoek jarig. Anne vond het altijd leuk bij Opa en Oma. Anne en Daan werden er altijd verwend. Snoepjes eten, bijna zoveel als je kon. De tuin sproeien, wat natuurlijk uitliep op alles nat sproeien wat er in de buurt was. Kliederen met water en zand om daar een speciaal ‘soepje’ van te maken, enfin het mocht allemaal.

Anne mocht Oma erg graag, getuige ook haar bijzondere en ontroerende gedicht dat ze schreef toen ze 9 jaar oud was voor haar verjaardag. Toen wij het allen voor het eerst hoorden schoten de tranen in onze ogen, en het raakte Oma diep. Dit gedicht is zo uit Anne’s hart geschreven, zo mooi en ‘eigen’ wijs. [Read more →]

Share

mei 28, 2008   6 Comments