Liefde is leven, leven is liefde
Random header image... Refresh for more!

Category — Over bomen

Narcis “Anne van Hoek”

We zijn met ons drieën gisteren bij Kwekerij W.F. Leenen & Zn geweest.
Zij boden het Willem Alexander fonds (WAKF) de tenaamstelling ter veiling aan.  Paul Woltering van Akzo Nobel, die ook aanwezig was,  heeft dit mogelijk gemaakt door 9000 euro over te maken naar het ‘WAKF’. We zijn beiden heel erg dankbaar dat dit mogelijk is geworden. 
 
Met de warme begeleiding van de familie Leenen,  Paul Woltering (Akzo Nobel),  en Lideweij Hilarides (directrice van het WAKF) hebben we daar de Narcis uitgekozen die de naam “Anne van Hoek” zal dragen.  
 
Het is een grootkronige Narcis.  De Narcis heeft nu een traject van 12 jaar doorlopen en is nu rijp voor de handel. Vanaf woensdagmiddag zal de Narcis in de stand van Leensen & Zn staan op het keukenhof. 
 
Hieronder alvast een foto.  Meer info en foto’s volgen nog. 
 Dank, voor dit ontroerende gebaar. 
Share

april 25, 2010   No Comments

Foto’s inhuldiging deel 2

Lieve mensen,

Hier deel 2 van de inhuldiging. Een beeldverslag van de bijzondere warme avond, niet wat betreft temperatuur, t was best wel koud, maar vanwege de voelbare betrokkenheid van alle mensen.

Hier de koker met wat tekeningen en gedichten. De koker is onder de boom geplaatst (zie foto vorige post) door Rosemarijn en Daan.

[Read more →]

Share

maart 16, 2009   No Comments

Foto’s Hemelboom en inhuldiging (1)

Lieve mensen,

Het heeft even geduurd maar hier zijn alvast wat foto’s van de inhuldiging en de hemelboom.  Meer volgt nog later…

Er waren veel mensen bij de inhuldiging van de boom. Dat gaf ons een bijzonder warm gevoel bij een heel speciaal moment.

[Read more →]

Share

maart 12, 2009   No Comments

Hemelboom ingewijd

Lieve mensen,

Anne en Rozemarijn op een bankje in het park mei 2006 

Anne’s hemelboom is op een indrukwekkende wijze ingewijd. Toen wij vrijdagavond iets over zevenen aan kwamen lopen waren wij blij verrast door zoveel mensen die Anne een eer kwamen bewijzen. Hartverwarmend. [Read more →]

Share

maart 8, 2009   2 Comments

Anne 15 jaar

Lieve mensen,

Vandaag is het 15 jaar geleden dat Anne werd geboren. 15 jaar geleden kwam ze in ons leven om nooit meer weg te gaan. Ze heeft ons leven zo intens verrijkt, daar zijn we heel erg dankbaar voor. Het is haar verjaardag en die gaan we vieren, dat heeft ze verdiend. En ze krijgt een fantastisch kado, een Hemelboom.

Lieve Anne,

Lief lief schatje, gefeliciteerd meissie.

Vier je mee vanaf je wolk van liefde. Vier je mee vanuit het ‘land van beter zijn’.

We gaan het vieren, en velen zullen je verjaardag meevieren, van overal, van heinde en verre.

En in mijn hart zal ik je voelen, in de wolken zal ik je zien, en door het ruisen van de bladeren zal ik je horen lief schatje.

En in mijn gedachte zal ik je omarmen, en in mijn gevoel zal ik je onvoorwaardelijek liefde voelen, die de pijn overstijgt.

Lieve lieve schat, n super dikke kus van ons………

Share

maart 6, 2009   8 Comments

Hart voor de buurt

De hemelboom voor Anne is vandaag geplaatst. Met veel zorg en liefde werd de boom geplant. Ook is er een mooie bank om de boom heen geplaatst. Het is hartverwarmend om te zien en te ervaren hoe de buurt betrokken is bij dit project (Een echt ‘hart voor de buurt’ project)

Vrijdag om 19.00 uur begint de inhuldiging of inwijding. We vinden het een enorm mooi eerbetoon aan Anne en aan de buurt. [Read more →]

Share

maart 3, 2009   1 Comment

Beste Buurt

Lieve Mensen,

A.s. vrijdag is de inhuldiging van de de Hemelboom voor Anne. Op verzoek van de de organisatoren publiceer ik de brief die jullie allemaal afgelopen weken is overhandigd. Er zijn al heel wat aanmeldingen binnen. Het belooft dus gezellig druk te worden.

We vinden het heel bijzonder dat dit door de buurtbewoners mogelijk wordt gemaakt.  Jullie hebben allemaal unaniem ingestemd met dit voorstel, een fantastisch gebaar van een fantastische buurt. Anne is hier geboren en is hier ook weer heen gegaan, ze heeft zich er altijd thuis gevoeld. En wij ook, we zijn dan ook trots dat we in zo’n warme buurt mogen wonen. [Read more →]

Share

februari 28, 2009   4 Comments

Hemelboom uitgekozen

Lieve Mensen,

We zijn dinsdag naar Udenhout geweest. Daar hebben wij een hemelboom uitgekozen voor Anne. De hemelboom krijgt Anne van onze buurt. Er komt een bankje omheen zodat de hele buurt van ” die plek van een lach en een traan’ (is dat eigenlijk niet hetzelfde als liefde) kan genieten. De Boom wordt ingehuldigd op vrijdag 6 maart.  Anne zou dan 15 jaar geworden zijn. We houden jullie natuurlijk hiervan op de hoogte.

We gaan een heel bijzonder weekend tegemoet. We houden het intiem.

Share

februari 5, 2009   17 Comments

Hemelboom van onze buurt

Lieve mensen,

Welkom terug in 2009.
We hopen voor iedereen dat het een jaar mag worden van geluk en een goede gezondheid.

De eerste ‘handshake’ met 2009, de viering van oud op nieuw, was voor ons heel erg confronterend. Waar je normaal als de klok 12 uur slaat, met z’n viertjes elkaar vasthoudt en omhelst, waren we dit jaar nu met z’n drietjes.
Zo’n moment van fysieke verbondenheid, kort maar daardoor niet minder hevig en intens, liet ons voelen wat nu de realiteit is.
Zonder mededogen.

En we beseffen maar al te goed dat we natuurlijk niet de enigen zijn die door deze periode dit mee maken. Alleen is het voor ons het wrange en ongewenste debuut op dit ‘podium van verdriet’. [Read more →]

Share

januari 5, 2009   1 Comment

Door de bomen ….

Het is eigenlijk iets raars, wij lopen zo vaak langs bomen, niet bewust van wat bomen ons allemaal geven.
De stoel waar we op zitten, het parket waarop we staan, de tafel waar we aan werken, de schaduw en verkoeling die het ons geeft dezer dagen. Het maakt van onze adem die we uitstoten weer zuurstof, geeft ons voedsel zoals peren en appels en geeft ons warmte en sfeer bij de open haard. Het geeft ons rust en hernieuwde energie als we door de bossen lopen of rennen. [Read more →]

Share

mei 13, 2008   3 Comments