Liefde is leven, leven is liefde
Random header image... Refresh for more!

Category — Film

Wereldlichtjes dag en TV premiere vervolg Laura & Anne 4ever

Lieve Allemaal,

Morgen is het wereldlichtjes-dag. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.
Natuurlijk gaan wij ook kaarsjes branden voor onze lieve Anne maar ook voor alle overleden kinderen. Het zijn allemaal sterren aan de hemel.

Ter ere van wereldlichtjes-dag is morgen ook de première van het vervolg op Laura & Anne 4ever.
De film heet Laura & Anne 4 Ever & Ever is een vervolg op de jeugddocumentaire Laura & Anne 4 Ever (winnaar van de Cinekid Kinderkast Publieksprijs Non-fictie 2009). Deze vervolgfilm gaat over de manier waarop Laura (18, hartsvriendin van Anne) en Daan (16, broer van Anne) omgaan met de dood van Anne (13), bijna vijf jaar geleden. Daan heeft er vooral van geleerd dat je nu leeft, en nu moet genieten. En Laura heeft dit jaar door een ongeluk ontdekt dat ze niet bang is voor de dood, omdat ze hoopt dat ze dan weer bij Anne zal zijn. Maar… waar is Anne dan? Laura en Daan weten het niet precies. Laura: ‘Op school heb ik veel betavakken, en dan weet je: het antwoord staat in het antwoordenboek. Maar hier is geen antwoord op.

De nieuwe film ´Laura & Anne 4 Ever & Ever´ is morgen 9 december te zien om 14.13 uur op Zapp/Nederland 3!

We wensen iedereen een mooie en lichte en liefdevolle dag toe,

Veel liefs!
XXX

Share

december 8, 2012   No Comments

Prix Jeunisse

De film van Anne en Laura heeft het heel goed gedaan.. Hier het persbericht van de KRO…

 

Nieuws van de Prix Jeunesse, alwaar Laura & Anne 4 Ever finalist was:

Van de 16 finalisten in de categorie 12-15 jaar fictie & non-fictie is Laura & Anne 4 Ever met 7,45 punten de 4e runner-up geworden van de Prix Jeunesse 2010. 

De KRO heeft laten weten trots te zijn op dit resultaat. Een top-5 notering is een hele mooie plek, aldus Jan-Willem Bult, eindredacteur KRO Jeugd.

Vooral de kinderjury was enthousiast. Jan-Willem ontving het volgende sms-je uit München: “Laura & Anne 4 Ever was strongly nominated by children jury of different countries!”

Share

juni 17, 2010   1 Comment

“Laura & Anne 4 ever” is finalist…

Lieve mensen , het houdt maar niet op: Laura & Anne 4 Ever is finalist voor de Prix Jeunesse, het belangrijkste festival voor jeugdtelevisie ter wereld.
 
Het is heel bijzonder en natuurlijk een hele grote eer. De Prix Jeunesse is een film-vakbeurs en vindt plaats van 28 mei t/m 2 juni 2010 in München.
 
We houden jullie natuurlijk op de hoogte via deze site. Ook kun je een kijkje nemen op de site van Susan Koenen, de maakster van de film: www.komedia.nl
 
Share

maart 23, 2010   2 Comments

Uitslag van Cinekid Publieksprijs

Lieve mensen,
 
Zoals jullie wellicht weten had de film Laura & Anne 4 ever de publieksprijs gewonnen. Hier de officiële cijfers van de Cinekid publieksprijs. Onderstaand berichtje kregen we van de KRO/RKK.
 
Maar ook even dit: De Film Laura & Anne 4 Ever is geselecteerd voor het meest prestigieuze jeugdfilmfestival ter wereld! De Prix Jeunesse.  Het festival hanteert enorm strenge toelatingseisen en er is intensief vergaderd over alle inzendingen. Daarom is het zoveel waard dat de film geselecteerd is. Dat betekent nog niet dat we genomineerd zijn hoor.  Maar alleen al de selectie is bijzonder. Binnenkort meer hierover.
 
Hieronder de stemuitslag van de Cinekidprijs

Als je stemde moest je ieder programma punten geven, dus je kan niet zeggen dat je met zoveel meer stemmen hebt gewonnen, maar wel met het aantal punten. En dat zag er als volgt uit:

 

Club van Sinterklaas 3595

Kikker 3398

Puppy Patrol 4210

Baasjes 3501

Klokhuis 4718

Laura & Anne 4 Ever 5277

 

Een duidelijke overwinning dus! 

 

 

Share

maart 14, 2010   No Comments

Filmupdate 1: Jury verslag Pfizerprijs

De film van ‘Laura& Anne 4 ever’ is aan een mooie reis door de wereld bezig. Langs verschillende festivals en bezig met diverse nominaties. Hoog tijd voor een update. De film was genomineerd voor de Pfizer persprijs. De film heeft niet gewonnen maar kreeg wel mooie feedback. Hieronder een verslag van Susan Koenen, de maakster van de film.

Het was een mooie en tegelijkertijd verdrietige bijeenkomst, deprijsuitreiking van de Pfizer Persprijs.Veel mooie en indringende verhalen, o.a. van de moeder van het meisje datde actie ‘Kanker verziekt je taal’ had opgezet. Dit meisje is inmiddelsook overleden (aan botkanker). Het fragment dat men van Laura & Anne 4Ever toonde, bracht bij haar veel herinneringen boven. Het is opvallend omte zien hoe sommige kankerpatiënten boven zichzelf uit lijken te stijgenin hun kracht om nog iets heel sterks, iets heel moois en inspirerendsneer te zetten voordat ze overlijden. Zoals Anne dat ook zo goed kon, opallerlei manieren.

[Read more →]

Share

maart 1, 2010   No Comments

Slideshow van Anne

Ja…de beelden van toen razen door mijn hoofd….als op mijn netvlies gegoten…Ik kijk vaak naar dit filmpje…omdat het filmpje van Sara (nov 2008) over Anne zo mooi is….het staat ook op You tube..waar overigens ook andere mooie filmpjes over Anne staan.

Share

februari 1, 2010   3 Comments

Weer een nominatie

Lieve mensen, het houdt maar niet op….maar de film van Laura en Anne is weer genomineerd.

Hieronder het bericht van Susan Koenen, de maker van de film:

‘Laura & Anne 4 Ever’ is WEER genomineerd voor een prijs!!!

Dit keer de Pfizer Persprijs 2009. Ik werd er net over gebeld. Goed hè?

Hieronder plak ik wat meer informatie over de prijs.

Ik weet alleen nog niet hoe laat en waar, dat wordt maandag pas bekend.Dan komt het ook op de site van de Pfizer persprijs te staan. (http://www.pfizerpersprijs.nl)

Maar zet het maar vast in jullie agenda’s!

Ik hoop dat jullie erbij kunnen zijn.

Persprijs 2009

Thema Kanker

Pfizer bekroont journalisten die dit jaar in de publieksmedia aandacht hebben besteed aan het onderwerp kanker. Journalisten die over de verschillende vormen van kanker een artikel hebben geschreven of een item hebben gemaakt voor radio/TV, kunnen zich via deze site aanmelden. [Read more →]

Share

januari 10, 2010   No Comments

Nieuwe nominatie voor film

Lieve mensen….

Wat een eer: de documentaire Laura & Anne 4 ever is genomineerd in de categorie Jeugd voor de “Beeld en Geluid Award 2009”.

zie onderstaande berichten:

Persbericht,  25 november 2009

 

NOMINATIES BEELD EN GELUID AWARDS 2009 BEKEND

OEUVRE WINNAAR DONDERDAG BEKEND

 

Hilversum – Vandaag worden de nominaties bekend gemaakt voor de enige televisievakprijzen van Nederland: de Beeld en Geluid Awards 2009. De jury onder leiding van Peter Römer beoordeelde de afgelopen maanden 317 inzendingen uit het televisieseizoen 2008/2009 voor de uit te reiken 11 vakprijzen. Bij de jurering staat ook dit keer weer centraal dat de genomineerden unaniem worden gekozen. Op 25 januari 2010 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Awards bij Beeld en Geluid in Hilversum. De presentatie van de avond is in handen van cabaretgroep NUHR.  [Read more →]

Share

november 25, 2009   1 Comment

Pesrbericht van de KRO/RKK

Een heel mooi geschreven persbericht. KRO/RKK  bedankt ook voor de mooie bloemen. We zetten ze bij Anne neer…

 

RKK-docu ‘Laura & Anne 4 Ever’ wint publieksprijs

 

Hilversum (van onze redactie) 23 oktober 2009 – De RKK-jeugddocumentaire Laura & Anne 4 Ever heeft gisteravond de Cinekid Kinderkast publieksprijs in de categorie non-fictie gewonnen.

 

Leukemie

De documentaire, begin december 2008 te zien geweest op Nederland 3, gaat over een bijzondere vriendschap tussen twee meisjes. Anne van 13 is pas overleden aan leukemie en Laura doet haar best om zonder haar hartsvriendin door te gaan. Laura is bang om te vergeten hoe Anne lachte, hoe ze rook en hoe ze praatte. 

 

Winnaar

De Cinekid Kinderkast publieksprijs werd gisteren in ontvangst genomen door maakster Susan Koenen en Anne’s broertje Daan, die ook voor de film geïnterviewd is. Laura en Anne 4 ever versloeg twee genomineerden; de dierenquiz Baasjes (KRO) en het informatieve programma Klokhuis (NPS). 

 

Hartsvriendin

“Anne kwam zelf met het idee om een film te maken over haar ziekte en hoe ze genezen zou worden”, legt eindredacteur KRO/RKK jeugdprogrammering Jan-Willem Bult uit. “Maar ze redde het niet en daarom heeft de maakster Susan Koenen ervoor gekozen om het verhaal vanuit haar hartsvriendin te vertellen. Een lang en intensief proces met een bijzonder resultaat: een film als ode aan Anne, niet over de dood, maar over het leven, de hoop, het voortleven.” 

 

Herhaling

Laura & Anne 4 Ever zal binnenkort worden herhaald op Nederland 3.

Share

oktober 24, 2009   2 Comments

Uit verschillende media

‘Laura en Anne 4 ever’ wint op Cinekid!

 

Op 22 oktober zijn de Cinekid Awards 2009 uitgereikt. De publieksprijs non-fictie ging naar de Kids & Docs documentaire ‘Laura & Anne 4 ever’ van Susan Koenen (RKK/KRO).

In een overvolle zaal maakte Isolde Hallensleben de prijswinnaars van de Cinekidleeuwen (film), de Cinekid Kinderkasten (televisie) en de Cinekid Nieuwe Media Awards bekend. 

Laura en Anne 4 ever van Susan Koenen gaat over de bijzondere vriendschap tussen de twee meisjes Laura en Anne. Anne is op dertienjarige leeftijd overleden aan leukemie en Laura van veertien doet haar best om zonder haar hartsvriendin door te gaan. Ze is bang om te vergeten hoe Anne lachte, hoe ze rook, hoe ze praatte.

Op vrijdag 23 oktober is Laura en Anne 4 ever nog op het kanaal te zien om 16.30 uur.

Op zaterdag 24 oktober is Laura en Anne 4 ever op Holland Doc 24 te zien rond 19.25 uur.

Op zondag 25 oktober is Laura en Anne 4 ever op Holland Doc 24 te zien rond 14.00 uur

Share

oktober 24, 2009   1 Comment