Liefde is leven, leven is liefde
Random header image... Refresh for more!

Category — Voetstappen

Uit de mailbox

We hebben prachtige paasdagen achter de rug.  Op naar het mooie seizoen, op naar het licht.

We krijgen via boekjevooranne@gmail.com nog steeds geregeld mail binnen. Van de week kregen we onderstaand mailtje van Sara.

Hoi Fred,  Mariette en Daan,
Ik vond laatst een briefje dat ik 6 februari 08 geschreven heb.
ik zal hem jullie niet onthouden:

Lieve Anne,

uitgeput van jouw veel te korte reis door ’t leven is jouw einde nu in zicht. Het einde wat veel te vroeg gekomen is en wat er nog lang niet zou moeten zijn. Het einde wat het laatste is wat jij zou moeten krijgen. Met jouw moed zou je eindeloos lang moeten leven. Het is gewoon niet eerlijk, maar dat is het hele leven niet. [Read more →]

Share

april 15, 2009   1 Comment

Aandenkertje van Mattie en collecte

Lieve mensen,

We kregen een aandenkertje van Mattie.  Mattie en Anne leerden elkaar kennen in het LUMC in Leiden. Anne lag daar in de boxen en Mattie op een andere afdeling van de kinder-oncologie (ondertussen hoort Mattie bij de volwassenen) Hoewel ze elkaar niet echt konden zien natuurlijk onstond er een langdurige vriendschap. Die werd onderhouden op een creative manier met briefjes, msn, groetjes doen over en weer via de LUMC -TV etc..

Uit die tijd komt ook dit briefje. [Read more →]

Share

augustus 31, 2008   1 Comment

Anne en Daan

Lieve Mensen,

Anne had natuurlijk wel eens ruzie met haar broer Daan. Gezonde ruzie, zoals het hoort eigenlijk.
Laatst vond Daan in zijn kamer een briefje van onze Anne. Geschreven een flink aantal jaren terug gezien de schrijffoutjes die erin zaten. Maar een echte Anne brief, zouden wij zeggen.
Het is Anne’s manier om de ‘ruzie’ zo op te lossen. Creatief en vol met haar droge humor, maar vooral ontzettend lief. Dat is Anne, zelfs in ruzie, koos Anne voor de liefde. Zoals altijd en overal eigenlijk. [Read more →]

Share

juni 29, 2008   3 Comments

Gedichtje van Sanne (Nicht van Anne)

Lieve mensen,

Daan had vandaag de musical uitvoering met zijn klas. Het was een heel erg leuk en mooi stuk. Knap gedaan, klas van Juffie Margreet.

Site update: Het gedicht van Anne “Als zonnestralen in jouw ogen….” is op de voorpagina geplaatst  (rechterkolom) Omdat het zo mooi is vinden wij. Ook het mooie liedje dat gemaakt is voor Anne kunt u nu makkelijk via You tube bekijken (Rechterkolom boven)

Regelmatig bladeren we door de e-mail van Anne (boekjevooranne@gmail.com) Het geeft een fijn gevoel dat Anne bij zoveel mensen een voetstap heeft achtergelaten. Het geeft ons troost. Laatst kwamen we het volgende gedichtje tegen – ingestuurd 2 dagen na Anne’s heengaan – door haar nichtje Sanne.

Lieve Anne, lieve nicht,Jij bent een engeltje,

Dat vindt iedereen, dat is een feit. [Read more →]
Share

juni 20, 2008   No Comments

Vaderdag

Hoi Liefje,

Vaderdag is niet meer de vaderdag die het eens was. Je was meestal al dagen van te voren aan het klussen of iets anders creatiefs aan het verzinnen, en ‘en passant’ hielp je Daan daar ook nog vaak bij. Op de dag zelf maakte je mij met je vrolijke stem en lach wakker. “Goedemorgen Pap”.
Vandaag is je gemis erg voelbaar, schatje. Maar de tranen zijn de liefde die we voor je voelen. [Read more →]

Share

juni 15, 2008   3 Comments

Voetstappen van kamp en toneelstuk

Lieve mensen, Hieronder een voetstap (herinnering) van Sandra, de moeder van Robin, een klasgenootje van Anne.

Lieve Anne,

De eerste keer dat ik je zag, was tijdens de eerste werkweek van groep 7a. Ik mocht mee als ouder en dat was voor mij een mooie gelegenheid om de nieuwe klasgenootjes van mijn dochter Robin te leren kennen. Ik zie je nog lopen: het enige meisje in de klas met donkere krullen. Je moeder was ook mee op werkweek ( in een luxe caravan terwijl wij in een soort leger-stink-tent lagen) en toen wij de tweede of derde ochtend aan de beurt waren om biologische courgettes te snijden, vroeg ze mij of ik een extra oogje in het zeil wilde houden. [Read more →]

Share

juni 13, 2008   No Comments

Wii’s in het LUMC

Lieve mensen,

Gisteren kregen we een mooie brief van het LUMC over Anne en de Wii’s. Het is fijn om te weten dat de opbrengst van de buttonactie, waar jullie allemaal zo hard voor hebben gewerkt, zo goed wordt gewaardeerd door het LUMC maar vooral ook door de kinderen daar. De brief en de foto staan hieronder afgebeeld. De brief is geanonimiseerd door ons.

Beste Fred,

Heel erg gefeliciteerd met jullie 12.5 jarig huwelijk en wat goed dat jullie de energie kunnen vinden om de dingen die gevierd moeten worden, natuurlijk met een mengeling van gevoelens, ook daadwerkelijk te kunnen vieren. [Read more →]

Share

juni 6, 2008   4 Comments

Natuurlijk.. met een beetje hulp en nog een voetstap

Het is bijna 4 maanden geleden dat Anne ons verliet om naar “het land van beter zijn” te gaan. Tijdens het afscheid werden er zelfgemaakte borden gebruikt om alle bloemen in te steken. Die borden hebben we natuurlijk bewaard, gekoesterd en in onze tuin een permanente plek gegeven.

We hebben de natuur zijn beloop laten gaan. De bloemen verwelkte zoals het hoort. Soms werden er wat bloemen uit gepikt door vroege vogels die materiaal verzamelen voor het bouwen van hun nestjes. Wat over blijft is een prachtig palet van droogbloemen met af en toe nog een verdwaalde button op het bord. Het is een mooi en natuurlijk proces.

Onder het bord heeft Mariette (zij heeft echt groene vingers maar put hier ook troost uit) Lathyrus geplant. [Read more →]

Share

juni 1, 2008   4 Comments

Scooby-doo (Voetstapje uit ‘Boekje voor Anne’)

Lieve mensen,

In deze week reizen we door het land van herinneringen. Niet zo verwonderlijk met de verjaardag van Opa Chris net achter de rug en met de verjaardag van Oma Hoek nog voor de boeg. Mooie herinneringen gaan hand in hand met het gemis.

We lezen  ook graag al die herinneringen die door jullie allemaal zijn toegestuurd naar het ‘boekjevooranne@gmail.com’. Jullie herinneringen aan Anne zijn zo mooi en zo ontroerend. Hieronder vind je de herinnering ofwel de voetstappen die onze Anne achterliet bij Karen. Ingestuurd op 10 februari 2008.

Lieve Anne,
Al een heel aantal jaar geleden, het moet zo”n ruim 3 jaar geweest zijn, heb ik jou voor het eerst ontmoet.
Ik had al veel over jou gehoord, je zat in de klas van mijn moeder, juffie Saskia.
Ze vertelde veel over haar klas, en ook over wat jullie deden en over voornamelijk jou. [Read more →]
Share

mei 26, 2008   3 Comments

Perpetuum mobile

Lieve Mensen,

Onze reis naar de toekomst gaat langs de trekpleisters van het verleden. Zo ook vandaag , waar we de verjaardag van Opa Chris aandoen.
Als Opa Chris jarig is dan trakteert hij al jaren de familie op een etentje.

Vorig jaar hebben we heerlijk gegeten en was het erg gezellig. Anne had voor opa een ‘perpetuum mobile’ geknutseld van kralen, veren, touwtjes. Een soort Dromen vanger.

In 2005 hebben we dat etentje ook gehad. Anne was toen niet zo lekker. [Read more →]

Share

mei 25, 2008   2 Comments